Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A rebarbarát megtisztítjuk és 3 cm-es darabokra vágjuk,12 dkg cukorral meghintjük,és ha egy kis levet engedett,saját levében 2-3 percig pároljuk.
Egy tűzálló tálat margarinnal jól kikenünk. A margarin másik felén megpirítjuk a zsemlemorzsát és a zabpelyhet,majd a kikent tálba egyenletesen beleszórjuk.A tojások sárgáját habosra keverjük,hozzáadjuk a tejet,majd a zabpelyhes morzsára öntjük.A rebarbarát( a levével együtt)elegyengetjük rajta
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A rebarbarát befedjük a tojáshabbal ,a mandulalapocskákkal meghintjük és előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 20 percig sütjük .Azonnal tálaljuk
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tűzálló tálba vágjuk fel és tesszük tányérokra ,behintjük porcukorral.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.08 08:58
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
rebarbarát megtisztítjuk, tűzálló tálat, margarin másik, kikent tálba, tojások sárgáját, zabpelyhes morzsára, levével együtt, tojások fehérjét, maradék cukorral, rebarbarát befedjük, tűzálló tálba, mandulalapocska, elegyengetjük, előmelegített, megtisztítjuk, zsemlemorzsát, egyenletesen, zsemlemorzsa, beleszórjuk, tojáshabbal, margarinnal, megpirítjuk, porcukorral, rebarbarát, tányérokra, hozzáadjuk, rebarbarát, meghintjük, zabpelyhes, rebarbarát, meghintjük, zabpelyhet, rebarbara, behintjük, Rebarbara, darabokra, zabpehely, rebarbara szár, cukor, evőkanál margarin, zsemlemorzsa, zabpehely, tojás, liter, mandulalapocska,
|
|
|
|
|
Sólet
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|